Etapa 1: De Jaca a Izco (6/8/2010)

Km etapa: 100km
Km acumulats: 100 km
Hora de sortida: 08:00
Hora d’arribada: 19:00
Hores pedalant: 8:05
Promig: 12,8 km/hora
Desnivell positiu: 1250
Desnivell negatiu: 1335
Frecuència cardiaca promig: 150 ppm
Calories consumides: 2550
* Les dades són aproximades, perquè el Garmin va estar 20 km aturat.
Primer dia com a peregrí. Genial. No m’ho he pogut passar millor. Jo sol, la bici amb les alforges i tot el Camí per endevant. He deixat enrera les faldes del Pirineu aragonés a Jaca i he acabat a la localitat navarresa d’Izco, petit poble de 55 habitants ple de vida estival aquests dies. L’alberg, de 8 places, estva ple, però m’han pogut fer lloc a un matalàs col·locat al menjador. Cap bicigrí a l’alberg, com durant tota l’etapa. 
El camí molt maco. Comença fent baixada durant força kilómetres. Sembla fàcil i m’animo. El millor de tot, el tram que passa pel costat del pantà de Yesa, que diuen que d’aquí a poc desapareixerà, i les baixades que esquitxaven la llarga pujada que portava a Izco. És una passada baixar carregat amb les alforges per aquelles rodades plenes de còdols pujant l’adrenalina al màxim.
El pitjor, o millor dit, el més dur, la pujada a Undués, el sol i l’apropament a Izco amb el cansanci acumulat de tota la jornada.
Diuen que demà ja no estaré tan sol com avui, ja que entraré de ple al Camí Francès. No tinc previst de fer una tirada tan llarga. L’anècdota del dia pels peregrins a peu que s’espantaven com ànima que porta el diable quan m’apropava a ells… no m’agrada utilitzar el timbre i destorbar-los bruscament, però van tan absorts en els seus pensaments que a vegades penso que més val utilitzar-lo per evitar les seves taquicàrdies. Els demano perdó i els desitjo bon camí. Demà més, a veure com és el que m’espera.
Camí a Arrés
Sta. Cilia de Jaca
Voltant l’embals de Yesa
La burra a 800 km
Zona inundable
Arrés
Agafant forces a la font d’Arrés
Entrant a Navarra
Entrada a Izco

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.