Etapa 4: De Santo Domingo de la Calzada a Burgos (9/8/10)

Km etapa: 74 km
Km acumulats: 347 km
Hora de sortida: 07:15
Hora d’arribada: 15:15
Hores pedalant: 05:30
Promig: 15,7 km/hora
Desnivell positiu: 907
Desnivell negatiu: 685
Frecuència cardiaca promig: 140 ppm
Calories consumides: 2030

Etapa molt curta i també cansada, en solitari, amb la moral una mica baixa no sé per quin motiu. Tot pica cap amunt. Deixo La Rioja per entrar a Castella i Lleó. Arribo a Viloria de la Rioja i em preparo un potent esmorzar amb el que havia comprat el dia d’abans a un supermercat.

Es posa a ploure i en el que trigo a ficar-me l’impermeable ja para. A Belorado dono un parell de voltes desorientat i al final trobo el bon camí.

Començo a pujar Los Montes de Oca i el Camí està plagat de francesos d’autocar carregats amb una motxilla per portar l’aigua i estrenant sabatilles noves de senderisme. Més tard, me’ls trobo a Burgos i naturalment no van arribar caminant.

El descens cap a San Juan de Ortega és divertit. Les pistes sóm àmplies i còmodes de ciclar. Un cop allà veig la tomba del sant i continuo fins a Atapuerca on tasto la morcilla burgalesa d’arròs.

El sol cau fort i des de Atapuerca a Burgos s’ha de salvar una pendent que se’m fa insoportable i que acaba a Matogrande. Un cop allà, baixada ràpida entre pistes i asfalt per anar a Burgos.
 

Quan arribo a Burgos m’adono que he perdut la càmera de fer fotos, el que em faltava. Decideixo acabar allà i donar-me l’homenatge d’anar a un hotel, on omplo la banyera fins a dalt de tot per a relaxar-me. Tinc temps per fer de turista, em compro una càmera nova i gaudeixo amb la gastronomia.

Entrant a Castella
Pujant a Montes de Oca
Descens a San Juan de Ortega
La tomba del Sant
Gastronomia burgalesa
Creu
La catedral de Burgos

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.