Etapa 5: De Burgos a Calzadilla de la Cueza (10/8/10)

Km etapa: 108km
Km acumulats: 454 km
Hora de sortida: 06:30
Hora d’arribada: 17:00
Hores pedalant: 07:20
Promig: 15,8 km/hora
Desnivell positiu: 698
Desnivell negatiu:702
Frecuència cardiaca promig: 139 ppm
Calories consumides: 3100

Començo el dia tard. A l’hotel he recuperat les forces i la moral. Tinc la roda del darrera una mica desinflada, deu ser un petit poro, res greu, decideixo sortir i canviar-la més tard.

Per casualitat començo a pedalar amb un italià de València. Parem a Rabé de las Calzadas, ell esmorza i jo canvio la roda i és a aquest poble on passa una d’aquelles coses que fan el Camí especial. Darrere nostre venen uns bicigrins d’Iruña, amb la meva càmera! La que havia perdut el ahir! Van trobar-la, van veure les fotos i van estar buscant-me per tot Burgos, fins i tot van fer fotos a la catadral! Els vaig donar mil gràcies i vaig al·lucinar de les casualitats que hi ha al món.

A Hornillos del Camino el meu company i jo parem a descansar un i de pas esmorzo. Seguim per terreny còmode i amb el temps fresc. Camps de girasols i de blat segat com a escenari de fons. Un cop passem Castrojeriz comença un dels trossos més durs dels que m’he trobat al camí. La bici va fent el caballet. Pujem més de 100 metres de desnivell en menys d’un kilómetre. Coronem la forta pujada i una mica més endavant el meu company de fatigues decideix quedar-se a descansar una mica més i jo continuo sol.

Paro a dinar de picnic just abans d’entrar a Frómista. El Canal de la Mancha sona de fons. Quan passo Frómista l’aire comença a bufar en contra i arribar a Carrion de los Condes es fa difícil però al final ho aconsegueixo. Un cop allà dubto si continuar o no perquè per davant tinc una llarga recta de 17 solitaris km amb aire en contra i sense res entre mig.

Li fico valor i decideixo avançar. Molt temps per a pensar i ganes per arribar… al cap d’una hora sense creuar-me amb cap ànima veig tres punts difuminats a l’horitzó. No sé si són figures humanes. Esprinto per veure-ho millor i sí! són tres bicigrins de Barcelona, València i Burgos als que acabo acompanyant fins a l’alberg de Calzadilla. Ens instal·lem, bany a la seva piscina, dutxa ràpida i a sopar, aquest cop sí, acompanyat.

Runes del convent de Sant Anton
Castrojeriz
Entre girasols
Canal de Castella

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.