Etapa 10: De Meixide a Santiago de Compostela (15/8/10)

Km etapa: 54 km
Km acumulats: 836 km
Hora de sortida: 08:15
Hora d’arribada: 14:15
Hores pedalant: 3:58
Promig: 16 km/hora
Desnivell positiu: 888
Desnivell negatiu: 1087
Frecuència cardiaca promig: 145 ppm
Calories consumides: 1430

Avui és el dia que més tard surto. 55 quilòmetres no són res i esperem arribar a Santiago a l’hora de dinar. En Ginés, l’Edu, en Michel i jo comencem a tirar molt suau. Avui no és un dia normal. Les ànsies per arribar o potser el cansanci acumulat o qualsevol altra cosa ens fan anar més lents del que esperàvem en un principi. Jo estic exhaust per tot plegat però es veu que Sant Jaume dóna força a les meves cames i malgrat tot tiro a molta força.

A Arzua parem i a esmorzar i per fi puc satisfer el caprici d’una hamburguesa completa que fa dies que em ronda pel cap. Avui la vegetació que més abunda són els altíssims eucaliptus que escorten les nostres rodades. M’escapo dels meus companys i tot i que els vaig esperant no m’agafen. Penso si ha passat alguna cosa i els truco. Resulta que s’han aturat a fer un gelat, així que jo faig el mateix amb una canya de cervesa fins que m’enllacen.

Ja ens disposem a completar els nostres últims 14 quilòmetres fins a la glòria amb l’última petita pujada al Monte do Gozo. Tot i que em trobo fluix i les cames em tremolen decideixo cremar els últims cartutxos i faig aquest tros a saco. Salvo els tobogans amb la mateixa inèrcia de la baixada i en menys del que m’espero ja sóc a dalt del Gozo. Espero els meus companys i anem a fer unes fotos al monument al peregrí.

Provem també d’intentar veure les torres de la catedral des d’allà. I dic provem perquè algú, qui sap si en termes comercials o solidaris a col·locat uns xipresos que tot just tapen la visió que des d’allà es tindria de les torres de la catedral. Per poder veure-les s’ha de pujar a una bastida, previ pagament solidari… que cadasqú opini el que vulgui.

Ja tirem cap abaix i entrem a Santiago. Un company punxa una roda, últim contratemps abans d’arribar. Apropar-se al centre és fa llarg, però quan estem al lloc que dóna entrada a l’Obradoiro em fico a la meva bombolla, amb els meus propis pensaments interiors… S’em posen els cabells de punta, baixo les escales, arribo al centre de la plaça, deixo la bici al terra, m’assec al terra i res més a dir… S’ha de viure el moment.

——————————–

Dinem tranquils, busquem un allotjament, ens dutxem i anem a buscar la Compostela. Empaquetem i enviem les bicis i les alforges i anem a fer el sopar d’homenatge a la Pulperia Fuentes, que pertany al pare del meu col·lega i amic Miguel, que vaig conèixer en viatge d’estudis a Canadà. Entre riures, anècdotes, albariño, pa, carn, peix, marisc, pop, orujo i licor café celebrem la nostra particular gesta.

Demà serà un dia per, amb calma, anar a abraçar el Sant entrant per la Porta Santa i assistir a la misa del peregrí.

Missió complerta.

Porquets
Alts eucaliptus
Monte do Gozo amb companys de fatigues
Escales d’accés a l’Obradoiro
Façana de La Catedral de Santiago
Victoria

 Edu, Ginés, Michel i jo

Columna del pòrtic de la Glòria
Porta Santa per a obtenir el Xubileo
Amb la Compostela i la credencial plena

Un comentario sobre “Etapa 10: De Meixide a Santiago de Compostela (15/8/10)

  • el 20 agosto, 2010 a las 20:37
    Permalink

    A l'última foto se't veu molt, molt feliç! Ho tens xaval, ha estat molt bé el teu viatge!

    Salut i molt bones fotos

    Respuesta

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.