Etapa 9: De Sarria a Meixide (14/8/10)

Km etapa: 65 km
Km acumulats: 802 km
*Etapa no enregistrada al Garmin

Com que la distància d’avui està programada que sigui curta, puc anar amb molta tranquilitat. A Melide m’espera un company del Gavà Triatló amb qui compartir un bon dinar i la tarda.

El camí no guarda cap sorpresa destacable, pero començo patint només començar en adonar-me que la roda del davant no frena gens! Ajusto i tenso una miqueta el cable i soluciono alguna coseta, pero no és suficient. Passem per decenes d’aldees i parròquies que si no fos per la roba estesa als balcons i finestrals semblarien abandonades.

El que sí que és evident és la no gaire còmoda massificació del camí que hi ha, encara més, a partir d’aquest punt. Centenars de peregrins i pseudoperegrins que caminen en grans grups. Ben bé no sé qui està fent realment el peregrinantge perquè hi ha molta gent que no porta ni motxilla o una de molt petita, però, això sí, no li falta pas el merchandising oficial de la vieira o el bastó agafat directament de la botiga de records del Xacobeo. S’intenten posar a l’alçada d’aquells que han carregat amb pesades motxilles a l’esquena durant 700 km amb nafres i bullofes als peus…

En arribar a Melide em costa agafar lloc a l’alberg, així que després d’algunes trucades aconsegeuixo un llit a una pensió barata al centre del poble. També aconsegueixo trobar un mecànic express que m’apanya els frens i passo una entretinguda tarda amb el Jordi, el meu anfitrió. Trobo els meus tres companys de fatigues de tres etapes abans, amb els que havia quedat a aquest poble, i demà, junts, arribarem a Santiago. Això ja està fet.

Equilibri
Menys de 100 km
Orreo
Els civils barrant el pas

Rio Miño a Portomarín
Franco?
Esglesia a Meixide

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.