Etapa extra: Santiago de Compostela – Fisterra (16/8/10)

Es fa estrany no haver d’agafar la bici ni haver-se de preocupar per les alforges per primer cop en els darrers 10 dies…
Esperem la llarguíssima cua d’accés a la Porta Santa, entrem i abracem al Sant amb els cabells altre cop de punta. Em sobta que el lloc està ple de forats i ranures on poder ficar els diners dels fidels, infidels, turistes i curiosos, si ells volen. Business is business. Durant l’hora i pico que hem estat fent cua la misa del peregrí ja ha començat i des de dins de la catedral escoltem el principi. Per accedir-hi s’ha de sortir i tornar a entrar, però la cua és encara més llarga que la que ja hem fet i ignoràvem que els peregrins teníem accés més ràpid per un altra banda, així que desistim d’anar a misa.
Després d’un aperitiu m’acomiado dels meus companys de peregrinatge i em trobo amb en Miguel, un company i amic que vaig conèixer l’any passat durant els mesos que vaig viure a Toronto. Em porta a dinar al bar del seu pare i després em fa de guia de luxe en un tour magnífic en cotxe cap a Fisterra i seguint les ries baixes. És genial la seva atenció.
Poso el segell al far de la fi del món i després de visitar el Castro de Garoña i de gaudir d’una panoràmica excel·lent de totes les ries baixes anem a sopar unes suculentes viandes galegues i a dormir. Demà tinc l’avió de tornada a Barcelona. És moment de pair la intensa experiència viscuda, moment de reflexions i pensaments, contagiat i infectat de ple pel virus del Camí.
Km 0,00
Amb en Miguel
Algun dels incendis dels darrers dies
Castro de Garoña
Les ries baixes al crepuscle

2 comentarios sobre “Etapa extra: Santiago de Compostela – Fisterra (16/8/10)

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *