Cim #15 repte #100Cims: El Castellot

Cim #15 El Castellot (10/03/21)
Cota: 465 metres
Serralada:
Coordenades: 41° 18′ N, 1° 36′ E
Situació: Castellví de la Marca (Alt Penedès)
Percepció de dificultat: Mitja (per les grimpades)

Temps Total: 2:15 hores

Temps en moviment:

Veure el recorregut al Garmin

Breu crònica: La veritat és que ens estem quedant sense cims del repte que tinguem a prop i el Castellot encara no el teníem completat així que no hem volgut perdre l’oportunitat de sumar-l’ho a la llista. El cim es força accessible per a tots els nivells però hi ha diversos camins. I nosaltres, ves per on, vam triar la opció més curta, però també la més complicada. Un tram amb força rampa i cordes per ajudar-se a superar el desnivell. També hi ha un punt en el que ens vam trobar amb una paret de roca que havíem de grimpar. S’ha d’estar una miqueta àgil per pujar. En cas contrari millor triar un altre camí més suau. Al Wikiloc en trobareu molts.

Just abans d’arribar hi ha la cova d’ El Castellot, un lloc molt apreciat pels escaladors i molt maco de veure. A dalt del cim les runes del castell que dóna nom al cim i al poble de Castellví de la Marca. Està en procés de restauració i conservació i fins i tot es pot pujar a la torre que fa uns anys estava tota enrunada. El castell, com molts del voltant, amb orígens que es remunten a quant tot aquest territori era frontera amb els sarraïns. Està genial que es treballi per preservar aquest patrimoni.

De baixada volíem també visitar la torre de Can Pascol, però ja se’ns feia tard entre l’anada i la tornada així que vam treure les cadiretes i la taula que portem al cotxe amb uns entrepanets que duiem preparats, endrapar i cap a casa.

Queda decidir quin serà el número 16.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.