Cim #14 repte #100Cims: Tossal Gros

Estem en ratxa. Portem dues sortides senderistes i dos cims en menys d’un més. Vam aprofitar que anàvem a passar uns dies de relax per la Conca de Barberà per afegir el Tossal Gros a la nostra llista. És el que fa 14. Aquí deixem les dades bàsiques i una breu crònica.

Cim #14 Tossal Gros (31/03/21)
Cota: 867 metres
Serralada: Serra de Miramar (Serralada prelitoral)
Coordenades: 41° 22′ 31″ N, 1° 14′ 22″ E
Situació: Figuerola del Camp (Alt Camp)
Percepció de dificultat: Mitja-Baixa

Temps Total: 4:15 hores

Temps en moviment: 2:40 hores

Veure el recorregut al Garmin

Breu crònica; Una passejada molt xula i molt gaudida. Vam deixar el cotxe al petit poble de Prenafeta i vam començar a caminar. Vam passar primer per l’antic nucli de Prenafeta, un antic poble medieval abandonat definitivament, segons vam llegir, cap el segle XVIII, tot i que el declivi va començar molt abans. Allà encara es conserven moltes runes d’antigues edificacions mig enterrades i el que queda de l’Esglèsia de Sant Salvador. Val la pena el recorregut si us agrada la història i n’investigueu abans d’anar-hi. També van pujar a les runes del castell.

Des d’allà ja vam encarar cap el Tossal en un recorregut força còmode. Un cop arribats al que es coneix com a Planeta del Faló, comença potser la part més dura, sense molta dificultat però sí per un terreny una mica complicat que potser vam trigar en recòrrer uns 20 minuts. Vorejant molta estona un penyasegat però sense sensació de perill.

Un cop al cim les vistes són molt maques. Es distingeix fins i les torres de mercaderies del port de Tarragona… Allà, com sempre fem l’entrepà i tirem vie cap abaix.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.